| Datum | 11.07.2010 |
| Vložil | Dan |
| Titulek | léto v Jakutsku a nejvyšší zaznamenaná teplota na sibiři |
Ivane Mackerle, nevíte, jak dlouho trvá léto v Jakutsku, chci vědět přesně, kdy obvykle začíná a končí a jak dlouho trvá (kolik, až kolik měsíců trvá aj.). Hlavně bych chtěl vědět, jak dlouho trvá léto ve městech Jakutsk a Verchojansk. Zajímá mě klima sibiře a i když toho o klimatu sibiře vím hodně (např: velké teplotní extrémy, často krátká horká léta a velmi studené zimy aj.), tak chci vědět toho o klimatu co nejvíce a znát klima sibiře dobře, protože v současné době mám velký zájem o klima sibiře. Dále bych chtěl také vědět, jaká byla na sibiři nejvyšší zaznamenaná teplota (nejnižší vím: -77°C), ale nejvyšší naměřenou ne a chci také vědět, jestli léta v Jakutské nížině jsou horká, nebo normálně teplá, protože mě překvapily celkem slušné letní teploty, když jsem se díval na klimatické grafy měst, které leží v Jakutské nížině. Jinak pokud se dívám na letní počasí v Jakutsku, tak to na různých internetových stránkách ukazuje různé teploty, dokonce se dívám na počasí na Google Earth a nemůžu tomu porozumět, protože teploty to ukazuje na některých stránkách takové a na některých jiné a je to nepřesné, že to nechápu. Nevíte o tom něco? Na internetu se špatně vyhledává nejvyšší naměřená teplota na sibiři a navíc se také špatně hledá, jak dlouho trvají léta v Jakutsku a nemůžu to na internetu najít. Můžete mi odpovědět pravdivě na tyhle 3 otázky, ať nemusím strácet čas zbytečným vyhledáváním na internetu?
Grafické šablony :: Webnode