| Datum | 17.06.2009 |
| Vložil | Honza. Ten, co byl švagrem |
| Titulek | Brazílie |
Ahoj Ivane.
Nějak jsem na tvé stránky zabloudil a to zrovna dnes, kdy mi volala Eva. Takže zase něco pro tebe - záhada shod.
Mám tu někde v bordelu knihu o Amazonii od doktora Rataje ze Šumperka. Pobyl v Brazílii celkově asi dvaapůl roku. Zkoumal hmyz, rostliny, ryby. Je to velmi zajímavá kniha i tím, že Rataj v ní vyvrací mnoho mýtů. Myslím, že tam popisuje i výlet do sušší oblasti, než je dolní Amazonie. Mohlo by se to podobat Mato Grosso. Popisuje tam i místňáky, původní indiány, již zkažené civilizací. Jsou tam zajímavé postřehy. Bohužel jsem jí koupil Na špejchaře u šraněk od pouličního prodavače až po návratu.
Nejblíž jsem byl k Mato Grosso ve městě Franca - to už je v komáří oblasti (stát Sao Paolo). Vyplatí si tam vzít červené kedsky, půda tam má takovou barvu.
Zastavil jsem stopařce s dcerkou. Oběma chyběl jeden přední zub, té malé první, té velké už druhý. Hrozně mne štvala, protože když něco mlela a já na to "nao fala portugés", tak se obrátila k té malé, opakovala to moje "nao" a obě se tomu smály jak blbé. To se opakovalo asi stokrát. Měly namířeno právě do Mato Grosso. Byl jsem rád, když vypadly na nějakém parkovišti.
Kdybys potřeboval vědět, jak se řekne Kde je můj nůž? nebo Při mlze snižte rychlost, Parkování jen pro klienty, Účet prosím, či pár slov, která se normálně nepublikují, dej mi vědět.
Pijte nápoj guaraná (slabý, velmi slabý odvar je Red bull) v ceně limonády.
Takže: stálé zdraví a časem na trništi.
P. S. Řekl bych, že Amazonie je sakra vedle než M. G.
Content management systém :: Webnode